Smärta...

Gårdagen var totalt hopplös. Jag kräktes hela dagen och gjorde jag inte det så sov jag pga att jag blev så otroligt utmattad. Jag hade inget dropp och fick verkligen inte mig den vätskan jag behövde för det som jag svalde kom ju upp igen. Nu i natt fick jag dropp så känner mig bättre på den fronten idag. Dock så har ju min avföring inte blivit det minsta fast utan kommer ut i vattenform. Det gör att jag får ha blöja hela tiden. Så denna natten som var nu var jag uppe en väldigt massa gånger för att behöva byta den. Ännu en natt med lite sömn.
Man är verkligen bebis på nytt när man är på sjukhus och sjuk. Jag känner mig väldigt utlämnad. Försöker dock att jag göra så mycket jag kan själv för att inte bli för liten.

I förmiddags tog de bort ryggmärgsbedövningen och efter det så har jag fruktansvärda smärtor i buken. Både i ärret och inne i magen. De ger mig massa morfin men det är faktiskt inget som hjälper. De ger mig nog ganska höga doser smärtstillande men min kropp tar inte åt sig så mycket.
Jag har orkat resa på mig en gång efter de bytte smärtstillande och hoppas på att orka med iallafall en gång till idag. Lite besök skulle inte sitta fel så vi får se vem det är som ringer idag.

Tack

Tack för allt stöd jag får av alla. Varenda en utav er behövs. Jag känner mig ensam på ett sätt men ni fyller ut allt så otroligt bra. Så, TACK alla..

dag 3 efter operation


Så. Nu har jag tillräckligt med krafter för att visa mig här igen. Operationen gick bra. Det hade inte vart några problem vad jag förstod. De hade behövt koppla ihop det på nåt annat sätt men jag har vart lite borta de senaste dagarna av all medicin så jag har inte riktigt fattat allt än. Jag får ta och fråga när helgen har gått.
Jag mådde relativt bra efter operationen. Jag har Inte mått så illa. Inte kräkts en enda gång. "Peppar peppar". Så hoppas på att få slippa illamåendet iallafall.
Fick en Eda (ryggmärgsbedövning) insatt innan operationen som de satte helt fel så när jag vaknade och någon dag efter det låg jag med helt bortdomnade ben. De hade satt den för långt ner. Så i torsdags tog de ner mig till uppvakningsavdelningen och fick helt enkelt sätta om Edan. Det var inte roligt kan jag berätta. Det är en smärta som är svår att beskriva men det är inget jag skulle välja att göra 2 ggr.

Nu har jag iallafall tillbaka känseln i benen men den sitter fortfarande fel för nu är jag inte bedövad i nedre delen av magen. Så har väldiga smärtor där, speciellt när jag rör mig och hostar.

Det är kämpigt där här ska jag be att få tala om. Det är en situation som ingen kan förstå om man inte har vart i den själv.
Jag känner mig som ett litet barn. Jag kan inte göra nåt själv. Jag kissar inte ens själv. På den nivån är det och det är svårt att sätta sig in i att man faktiskt inte kan ta hand om sig själv.

Men på ett sätt känns det väldigt bra allt det här. Jag är glad att jag mår såpass bra som jag gör. Jag har bara förra gången att jämföra med och det var ett rent helvete. Men idag har jag ju tillochmed duschat själv och ätit mat, så jag är glad..




Jag, nallen jag fick av linn, sex and the city o min dator.

Operationsdagen

Efter insömningspillret igår sov jag ganska tungt. Det hade hänt mycket i rummet jag ligger i men inte märkt något utav det. Vid 6-tiden vaknade jag av att fönstret stått öppet hela natten så jag var ju helt genomfrusen. Inte så bra för har fått tillbaka hostan nu under natten. Den var ju nästan borta. Det är ju konstigt att fönstret får stå öppet sådär på natten.

Nu på morgonen har det inte hänt så mycket. Jag väcktes vid halv åtta av första kirurgen som kom in och kollade läget. Fick ta tempen och vikt. 56.6 vägde jag. Blev väldigt förvånad för brukar ju ligga ett par kilo högre än så. Får köpa hem en våg så man har koll på sin vikt sen.

Fram till nio imorse fick jag dricka. Så en kopp kaffe och en näringsdryck är vad jag har fått i mig. Var nere med min sänggranne och tog min förhoppningsvis sista cigg någonsin då mitt löfte till mig själv förra operationenen var att sluta lagom till nästa. Och det är ju nu. Så jag hoppas på det bästa!

Nålar, näringsdrycker och medicin

Då var man framme på sjukhuset. Jag delar rum med två äldre damer. Jag har aldrig delat rum förr. Förra gången låg jag i enkelrum hela vistelsen. Får väl se inatt om de är nåt som kan bli jobbigt.
De har satt nålen i handen på mig för de hittade inte riktigt rätt i armen. Jag är ju superkänslig när det gäller nålar som ska sitta ett tag så jag har väldigt ont. Men ska försöka sova bort smärtan sen. OM jag kan sova.
Jag är väldigt nervös. Har gråtit ett tag men känner mig ändå väldigt lugn nu.
En snubbe här på avdelningen pratade jag med när jag var på besök förra veckan. Han lades också in idag och gör sin operation innan mig imorgon. Det är skönt att ventilera lite med någon. Då det är hans första så kan man ju än en gån vara till lite hjälp för någon.
Wish me luck!!



kan ju säga att jag älskar de blåa mjukisbyxorna, som inte ens kom med på bilden.
dock är de för stora så när jag går ramlar de av...

Hospitalet nästa...

Nu sitter jag i hörnet på min soffa. Orkar egentligen inte göra nåt men har tvättat hela morgonen för vill inte lämna massa skitiga saker i lägenheten. Ska snart hoppa in i duschen och hibi-scrubba mig själv. Så man blir så där äckligt ren.
Linn min älskade vän är på väg. Det känns väldigt skönt att hon tar sig tid att komma och vara med mig. Ett otroligt stöd.

Min mage har vart helt upp och ner både igår och idag. Ont, fast på ett nervöst sätt. Jag har ingen matlust och mår illa.
Nervositet blandat mer rädsla.
!8.00 blir jag inskriven på nån sal på sjukan. Helst av allt vill man ju ha ett eget rum men det lär ju inte hända den här gången. Man måste ju vara mer sjuk än vad jag är för att få tillgång till sånt. Besökstiderna är kassa. Visst, i dagrummet kan man sitta alla tider runtom de egentliga besökstiden men hur i hela friden tänker de? Hur tror de att jag ska orka sitta där efter en operation? Jag behöver sällskap. Jag är livrädd att göra allt detta själv.

Blää...... Nu är det inte långt kvar. Det kommer bli bättre än det jag skrivit ovan men det är ändå mina tankar som snurrar sådär! Tack för allt stöd och lyckoönskningar från er. Det värmer i mig!!

Åh,dessa tankar på allt!

Ikväll har tjejerna vart här. Vi har ätit pizza och spelat spel. Väldigt mysigt. Mina tankar har vart på ett annat stället nu i några timmar istället för att ha samma saker i huvudet som jag haft senaste veckan. Det är påfrestande att gå runt och tänka på samma sak hela tiden. Självklart är det operationen jag menar. På tisdag intar jag mitt nya hem i en helt främmande sal och säng. Det skrämmer mig.
Men min älskade vän kommer till mig på tisdag och ska vara på besök i några dagar och vara här för mig. Det är en otrolig trygghet.

Ja, imorgon blir det lite öl och pingis sen blir det en paus ett tag från detta härliga liv!

första besöket på sjukhuset

Igår var jag på polikliniskt besök på sjukhuset. Jag fick träffa sköterskor, hälsa på på avdelningen, träffa narkossköterskan och allt annat som man behöver träffa. När jag kom dit på morgonen fick jag börja med att ta blodprov. Sen fick jag träffa en sköterska ganska snabbt. Vi satt ner och pratade om småsaker som de var tvungna att veta. Efter det kommer läkaren in och säger plösligt att de vill göra en koloskopi av ändtarmen. Visst, hade de förberett mig mer på det än att berätta det när jag väl var där så hade det vart okej. Men jag kan säga att jag blev väldigt chockad. Så det var en jobbig upplevelse. Just nu när det är så mycket andra tankar som snurrar i huvudet så är jag väldigt känslig. Jag fick iallafall lugnande så undersökningen gick ganska bra.

Nu ska jag försöka ha en bra helg och på tisdag 18.00 ska jag vara på sjukhuset. Sen har jag en prelimenär operationstid på onsdag 8.00.
Nära nära...

Ica Maxis hundar

Jag jobbar precis bredvid Ica Maxi så jag brukar gå in där och handla om det är nåt jag behöver på jobbet. Vanligtvis är det inte så mycket, kanske en mjölk eller lite godis.
För det första så är det alltid så mycket folk så halva rasten går till att stå i kö. Sen när man går därigenom så ska man behöva se alla människor som går runt och drar på dessa "hundar". Jag tycker verkligen att det är bland det fulaste som finns. Korgar på hjul. Vilken idé. Visst, det är jättesmidigt men jag tycker ju att det ser för roligt ut.
Jag brukar alltid trotsa... Jag bär hunden istället. Som lär se ännu mycket mer dummare ut än att dra den iofs. Men den smällen kan jag nog ta!

Nu är det inte bra...

Ni känner alla säkert igen er när man har perioder då man bara känner sig så tom och nästan har ont i hjärtat. Där är jag lite just nu. Inte så hemskt som man kan vara för jag är väldigt glad ändå. Men när man kommer hem. Man är själv. Då kommer allt. Man har tid att tänka över väldigt mycket innan man somnar.

Det enda jag pratar om och tänker på är min operation. Jag har vetat det i flera månader men jag har verkligen skjutit fram alla tankar om den. Så nu när det närmar sig med storm så vet jag varken ut eller in. Jag är rädd.
Under hela tiden från det att jag fick reda på min sjukdom, under operationen och ett tag efter den så hade jag sällskap. Jag hade nån att dela allt med. Men nu är jag själv. Jag har aldrig känt mig så ensam som nu. Jag hoppas att mina vänner räcker den här gången. Det vet jag att de gör men jag vet ju inte hur jag kommer att känna.
Jag är en stark tjej. Jag vet att jag klarar det. Men det känns inte lätt.
Jag vet inte hur ni andra som genomgått samma sak har känt er?

Inte långt kvar

När man börjar fundera över positiva respektive negativa saker med stomi och den kommande operaionen så blir jag ju bara förvirrad. Jag vet att jag kommer att göra den, det är det inga tvivel om. Men, jag är livrädd över hur jag kommer klara mig igenom allt. Hur jag mår efteråt? När är jag tillbaka till "livet"? Och allt annat runt omkring.
Det är mycket tankar som snurrar i mitt huvud. Det är så mycket jag vill göra just nu men snart så kommer ett stoppljus i mitt liv som jag inte vet hur länge det kommer att stå på rött.

Hade en bra båtsemester!!


Jag var på en minibåtsemester från tisdag till torsdag förra veckan. Första dagen var det sådär bra väder men sen blev det bara bättre och bättre. Så vi hade det hur bra som helst. Jag har ju jobbat hela sommaren så dessa dagar njöt jag fullt ut av sol och värme. Vi besökte flera små ställen utmed västkusten och det är så otroligt fint överallt. Inte behöver man ta sig utomlands inte.




Sommarsol
Här ligger jag och gottar mig på båten =)

Mycket funderingar kring den nya upptäckten!

Omega -6 är något som jag själv och säkert många andra inte har någon aning om vad det är. Man hör så mycket mo Omega -3 hela tiden men tydligen så är balansen mellan de båda fettsyrorna väldigt viktig. Jag skriver inte om allting själv men länkar här till en sida om omega -6. Det finns i så mycket mat som jag inte hade någon aning om. Kommer de någon gång fram till att det är det sjukdomen kan bero på så är det mycket man måste undvika. Inte bara de saker som innehåller omega -6 utan också allting man ska vara försiktig med som stomi- eller IRAopererad. Snart får man väl leva på någon soppa hela livet!

http://www.nyfikenvital.org/?q=node/1701

"Fettsyra kan ge sjukdom i tarmarna"

Jag har haft en bra kväll med.. Ja, jag har sagt det förr och säger det igen. Brolle. Honom ska jag gifta mig med. Hela Diggilogänget var på liseberg och det var hur kul som helst. Hamnade med lite där på film så ni som såg det kanske såg mig :) På väg hem såg jag att Metro är tillbaka efter haft sommaruppehåll så jag tog en på vägen och läste. En liten artikel som var intressant hittade jag.



FETTSTUDIE: Cirka 1200 svenskar insjuknar i den kroniska tarmsjukdomen ulcerös colit varje år. Nu säger en fransk forskargrupp att de är orsaken på spåren. Enligt dem innebär en hög konsumtion av fettsyran omega-6 fördubblad risk att utveckla sjukdomen. Den närbesläktade fettsyran omega-3 minskar däremot risken med 77 procent. Höga halter omega-6 finns i majs- och solrosolja medan nivån är låg i olivolja. Omega-3 finns i olivolja och fet fisk.


God natt. Vi hörs om några dagar!

Sömn och semester

Jag fick mig nog iallafall 12 timmars sömn inatt. Välbehövda kan jag säga. Så nu känner jag mig mest mör i kroppen men ganska pigg ändå.
Jag har mycket att städa, snart börjar tvättiden. Sen senare ska vi på Lotta på Liseberg och se min Brollefavorit.

Imorgon däremot bär det av på båtsemester i några dagar så då kommer jag än en gång vara borta härifrån. Men jag är snart tillbaka =)

Skönt att vara hemma !

Jag är nyss hemkommen från Emmabodafestivalen. Har varit där sedan i onsdags och har haft otroligt bra dagar.
Mycket bra konserter, otroligt mycket alkohol och många nya människor. Jag har blåmärken och sår över hela kroppen och har inte duschat på alldeles för länge. Men det är härligt. Det är så skönt att komma hem efter man har levt sunkigt ett tag.Så nu blir det till att duscha, tvätta och köpa nya skor för alla de jag hade med mig är helt förstörda så det är verkligen prio just nu =)

Nu är jag tillbaka till verkligheten igen iallafall och det slog mig direkt när jag kom hem att det redan är 2 dagar in i augusti. Om 3½ vecka är det dags för operation. Jag är förkyld just nu så jag hoppas att den hinner försvinna innan. Men jag är så sjukt nervös. Jag får ont i magen bara jag tänker på vad det är jag håller på att ge mig in i. Mycket tankar flyger omkring i mitt huvud men jag hoppas att allt kommer att gå bra!

RSS 2.0