Förresten...

Jag kom tillbaka hit väldigt snabbt för kom på lite mer att säga. Jag var ju och träffade min doktor förra veckan. Gjorde en röntgen innan också. När jag sitter där och pratar med honom får jag bara goda nyheter. Stenarna från njuren var borta och inflammationen i den ändtarmsbiten som finns kvar är borta. Helt borta. Inga mer mediciner. Jag är ju frisk igen. Och bättre än så blir det faktiskt inte. Så himla skönt!!

Kindbergs Rules

Haha, det var typ bästa kvällen på länge igår. Vi var på borgen och buggade. Satt man still så blev man uppbjuden. Det var sjukt kul. På scenen stod Kindbergs också.. Det var kanonbra! Tack tjejer och killar för en bra kväll. Carro och Mia flyttar ju imorgon. Blir jättetråkigt i den här staden utan er men jag hoppas ju att vi ses snart igen!

Ikväll blir en riktig hemmakväll. Själv! usch det känns ensamt utan Jesper. Och de andra är i studion ikväll. Men det blir Körslaget och Guitar Hero.
Härlgt!!

Norrköping igen

Nu sitter jag här igen, äntligen framför min egen dator. Försöker gnugga liv i ögonen men linserna verkar sitta fast alldeles för torrt.
Resan hem till Norrköping igen var inge kul för jag hade så sjukt mycket packning att släpa på. Som tur var fick jag sällskap till tåget och sen fick det bli taxi från stationen. Råkade säga att han kunde ta mynten för de ville jag inte ha vilket jag märkte sen att det var typ 30 spänn. Dyr resa.

Ska upp 8 imorrn och jobba igen. Känns ju skönt. Eller? Blir tomt här i mitt rum i 1½ vecka nu när Jesper är i Tyskland på turné. Men det känns ju jättekul att de får komma iväg o spela lite.

Nu blir det till att försöka få ut linserna och sova...

Ojojoj....

Alltså den här snön blir jag ju så trött på. Det kommer bara mer och mer och slutar inte att snöa. När jag var hemma i norrköping innan jag reste hem till pappa så stod jag och kollade igenom packningen och var helnöjd. Stövlar, ett par låga skor, vårjackan och skinnjackan. Hur bra som helst tänkte jag. Det är ju SKITKALLT ute. Jättejobbigt att man bara har så tunna kläder med sig.

Börjar vänja mig vid mitt hår. Det känns fint. Verkligen skönt att slippa allt hängade i ansiktet. Haha. Ikväll sitter jag hemma. Åkte från Jesper ikväll. Imorrn åker han till Tyskland i 2 veckor med sitt rockband och ska på lite turné. Kommer verkligen att bli tomt att åka tillbaka alldeles själv.

Sen fyller jag ju år nästa helg också.. Stor blir ja, hela 21 år. Men vi firade mig och lillasyrran tillsammans igår här hemma. Det enda jag önskat mig var ett ps2 med guitar hero. Och vad får ja... Ja inte det jag önskade mig iallafall utan ett X-box med guitar hero. Haha, jag trodde jag skulle dö. Det var ju mycket bättre än det jag önskat mig. Sen fick jag en extern hårddisk också och det är ju kanon.
Nu ska jag ut på promenix med hunden.

Hemresa

Nu har jag äntligen kommit hem till slätta igen. Resan gick bra och det tog inte så lång tid så det var skönt. Men det var fruktansvärt kallt ute när jag fick vänta i alla bytena. Usch usch..

Nu har jag typ 5 cm lång hår också. Klippte det mesta igår ikväll men imorse blev allt klar. Det är bra :) har lite finjusteringar jag skulle vilja göra men får väl se om bea har tid för mig nåt mer.

Idag har jag vart och ätit middag hos Perssons och nu ikväll åkte jag hem till pappa. Det känns skönt att vara hemma och få sova lite i sin egen säng, själv. Haha. Nu ska jag leta upp hunden igen och se så att han inte är så rädd för mig längre..

Planer....

Imorrn ska jag göra mina naglar vackra.. Åh vad bra.. Kommer nog bli fint:)
Sen ska jag åka hem... tåg och buss och massa packning. usch usch.
Sen klipper jag mig. Ojoj, får nog lägga upp en före och en efter bild senare..
Det kan hända att det blir en drastisk ändring. Haha!
Åker som sagt hemmåt imorrn så vet inte riktigt hur aktiv jag kommer att kunna vara här.
Men uppdateringar kommer så fort jag kan få tag på en dator..

Tjipphej!

Orolig dag..

Igår packa de jag hela kvällen. Två hela dagar innan jag skulle åka. Det är ju första gången i mitt liv som jag är så tidigt ute. Så idag har jag hunnit med allt det andra bara för att packningen redan var klar. Jag åker hem till Skara imorrn och hälsar på familj och vänner. Det ska bli Jättekul.
Nästa vecka har jag läkarbesök också. Röntgen och så ska jag tala med min läkare. Jag hoppas att allt ser bra ut och att det inte ska vara några problem.

Hela dagen idag har jag haft en orolig känsla i hela kroppen, mest i magen. Det är verkligen inte bra för mig att känna mig stressad så jag hade ovanligt ont i magen. Men nu har jag fixat allt och nu känns allt lugnare.
Nu ska jag hämta tvätt och fixa resten. Sen ska jag försöka sova!!

Shopping

Ja, jag tog mig ner till stan. Det var slask överallt. Hoppas man vaknar imorrn och allting är borta.
Jag fick ne present köpt till lillasyster och hittade endel till mig själv också.
Ett par sminkborstar, jeans, t-shirt en kjol och en väska. De var de finaste så de lägger jag ut här på kort också. Haha!
Nu ska vi laga flygande Jakob. Det var alldeles för längesen man åt det...



               kjol från Åhlens     väska från Gina Tricot


Vinter

Idag har jag haft körlektion igen. En dubbel så jag var ute ett tag. Och mitt i allt börjar det snöa, och det var ju inte lite heller. Så nu har man fått proav på det. Var inte så himla kul att köra i det ovädret kan jag säga. Ska ta fram vinterjackan igen och ta mig ner till stan snart. Tänkte köpa en kjol men man blir ju inte så sugen på det när man tittar ut.
Det blev inget påskbus igår heller. Jag vart för trött och gick o la mig.

Puh, Nu är det dags. På med vinterkläderna!!



våran lilla gård just nu

Rubrik?

Det här med rubriker är jag ju inte så bra på så det är ju nästan bara jobbigt. haha.

Idag är jag glad. Har äntligen funnit nån i min stad som har stomi som jag.
Blev helt lycklig i kroppen och ville bara hoppa på allt så fort som möjligt, men det är ju tid man ska hitta också.

Imorrn är det dags för en körlektion igen. Efter att ha gått från den förra så är jag inte lika sugen på allt det här. Men det är klart att man inte kan allt som man gör för första gången. Jag är spänd inför morgondagen och hoppas att det går bra. Är ledig hela dagen så efter det blir det till att uträtta ärenden på stan. Har ju lillasyster som fyller 15 snart så då måste man ju hitta nåt fint i present.

Vi ska snart kolla på Romeo och Julia och efter det är det dags för påskpynt ute på gården. Blir fint med lite fjädrar i träden.


Natti Natt

Melodifestivalkväll igen

Nu sitter vi här, efter 2 timmar melodifestival och är helt besvikna. Eller ja, inte helt kanske men det fanns nog bättre låtar än charlotte´s som kunde ha vunnit. Rongedal alltså. DET är ju klockrent. Haha, helt underbart!
Nu ska jag börja hoppas på att förfesten drar vidare inom kort så att man kan börja försöka bli trött och gå och lägga sig. Jobbar imorrn också. Men på måndag så, då är jag ledig. Då ska jag göra alla ärenden på stan.
Nu ska jag tillbaka til latt vara social.....!

Inlägget är dock lite försenat inlagt

jobbig dag

Idag har vart ännu en sån där dag när alla känslor och tankar kommer över en. Stog på jobbet och tårarna började rinna. Det gick inte att få stopp på dem. Man tänker och känner efter och man känner att man inte mår bra. Fick mer medicin utskriven idag så det var nog det som bröt ut det hela. Man vill känna sig frisk och fri. Inte nedstämd för all kortison man stoppar i kroppen. Jag tror nog att det blir många såna här deppiga dagar för mig framöver också när man känner att allt det som har hänt kommer ikapp en själv.
Men en kycklingkebab och en stor cola gjorde mig på bättre humör.

Men en kul grej som hände idag iallafall var att en kund, framför en kollega, vid kassan börjar ta av sig byxorna och står där i kalsongerna, för att han skulle prova ett par byxor. Hon sa till honom att det finns provrum liksom men svaret från honom blev att "det går snabbt"! HALLÅ!! Inte i hela friden gör man så, även om det går snabbt. Jag skulle Dö om någon gjorde så framför mig. Och till råga på allt så glömde han ju sina gamla byxor så han fick komma tillbaka för att hämta dem.
Efter lite tråkigt, och lite roligt så har även denna dagen blivit genomförd.

Alla dagar..

Alldeles för ofta har man sådana där dagar som bara är allt för vanliga, när inget speciellt händer.
Idag har det nog vart en sån dag. Man vaknar, går till jobbet, kommer hem, kollar på tv, tvättar lite och sen går man och lägger sig.
Jag längtar efter en sån där dag som inte är den andra lik. När det händer nåt riktigt riktigt Kul.

Nästa vecka ska jag åka hem. Vara hemma i nästan en vecka. Träffa vänner och familj, gå till frisören och läkarbesök. Nu ska jag till röntgen igen och titta så att det ser bra ut innuti mig. Känns som om allt har läkt väldigt långsamt, men vet ju inte hur det "ska" vara.

Börjar komma tillbaka till verkliga livet igen. Börjat jobba alla mina timmar och rör mig någorlunda bra. Det enda som behövs är lite träning. Vet inte vad man ska börja pyssla med bara.
Det blir nästa bekymmer. Nu ska jag drömma om en dag som inte är den andra lik.

Så blir det ibland...

Idag har vart en såndär dag när allting går fel. Hade min tredje körlektion idag. Vi började på nåt nytt och det gick inte riktigt in för mig hur jag skulle göra så när jag gick därifrån var jag verkligen nere. Usch, det är inget kul när man gör nåt man tycker är kul men inte lyckas. O andra sidan är det väl alltid så när man lär sig något nytt.
    Sen skulle jag laga mat här ikväll. Köttfärsås och spaghetti. Det blev för mycket köttfärs, för lite tomatgrejs, spaghettin kokade över och allt bara gick fel. Det är skönt att sådana här dagar när allt bara går fel kommer mer sällan.

Jesper är borta ikväll. Har kollat på hela veckans avsnitt av 2900 Happiness nu. Det där med webbtv är bra. Men så sjukt jobbigt när det bara laggar hela tiden. Men det är det värt.. Så bra serie!!

Lyckat !

Igår var vi på fest hos cilla. Först var det bara jag hon, anders och jesper som satt och hade väldigt trevligt. Sen kom stora gänget med emma. Då drog det igång rejält. Det var en mycket trevlig förfest och sen drog vi vidare till Stopet. Vi stog på dansgolvet hela natten.
Idag har jag arbetat också. Det var väldigt jobbigt kan jag säga. Huvudet höll på att sprängas och ögonen kunde jag knappt hålla öppna. Sådana dagar på jobbet är inge roliga. Men jag klarade iallafall hela dagen.
Jippie!!

Tack Cilla och Anders för en mycket bra kväll!!!

äntligen helg

Nu har hela denna veckan också gått. Det går snabbt nu, det är vår snart och det har inte ens vart någon snö.
Känns lite småkonstigt.
Johanna o Harald är i Sthml i helgen så jag och Jesper är ensamma hemma. Det är alltid mysigt.
Imorrn är det arbete igen. På söndag också. Känns så kul att vara tillbaka på riktigt nu. Ingen sjukskrivning
kvar här inte.

Sen är det ju riktigt party imorrn. Cillidill och Anders ska ha fest. Utflyttningsfest :(
Tråkigt men kommer att bli skitkul hoppas jag. Längtar.
Nu ska jag se på utslagningen i Let´s Dance.

UC del 5

Nu nästan 3 månader efter allt detta hemskt så lever jag fortfarande. Jag lever, utan denna lilla tarmen på magen så skulle jag inte göra det. Efter en av de största bukoperationerna man kan göra har jag också ett Stort ärr över hela magen men jag uppskattar livet mycket mer nu än vad jag gjorde innan. Jag vill inte ens tänka tillbaka på den tiden på sjukhuset. Så att ha skrivit detta nu var väldigt jobbigt för mig.

Men det här med stomin. Jag har accepterat det, min pojkvän har accepterat det. Jag har små problem med vad jag ska ha för kläder, det går bra att duscha och bada och jag har världens snyggaste baddräkt. Det syns inte på mig vad jag har vart med om, dels inte heller vad det är jag har på magen. Frågar folk så berättar jag Mer än gärna. Innan jag själv fick det här visste jag absolut ingenting om det och jag tror att det finns väldigt många därute som vet lika lite som jag gjorde. Nu har jag äntligen fått lätta mitt hjärta och berättat om nåt som jag vill att människor ska veta mer om.


Tack för mig!

UC del 4

1 vecka efter operationen vet jag att jag skrev i min kalender att "denna dagen har jag längtat efter". Jag mådde bra tyckte jag. Borstade håret, sminkade mig lite, åt mat, gick lite i korridoren. Allt kändes bra när jag bortsåg ifrån smärtan. Pratade med min läkare och de sa att jag antagligen kunde få åka hem i helgen som kom. JIPPIE!, tänkte jag. Men skulle det verkligen få bli så bra? Nej, jag fick stopp.


Ja, stopp i tarmen. Det kom inte ut genom stomin. STOMI?

Alltså, de tog bort Hela min tjocktarm. Den var så illa vid sig att om det gått några veckor till hade den brustit och en sån operation överlever man sällan, om ens alls. De lägger ut en bit av tunntarmen på magen. De vränger den ut och in och syr fast den. Ändtarmen syr de ihop på insidan. Över tarmen på magen sätts en påse, där allt som vanligtvis kommer ut bakvägen hamnar.


När jag vaknade med det här visste jag inte hur jag skulle kunna fortsätta leva. Jag tänkte bara på vad jag skulle ha för kläder? (Aldrig mer tajta), Bikini?, Duscha? Bada? Allt!! Jag grät och grät och hela livet var slut. HALLÅ, jag är bara 20 år. Jag har ju hela livet framför mig


1½ vecka efter det där stoppet i tarmen blev jag utskriven. Det var en hemsk tid på sjukhuset. Jag kände mig ensam, utlämnad och hade så tråkigt. Min kropp hade gått ner sig så fruktansvärt mycket så jag kunde inte ens resa på mig första gången jag försökte.  Tänk dig att vara helt klar i huvudet och ha en sån vilja att göra saker men kroppen har inte kraften till det. Jag blev både fysiskt och psykiskt instabil under de veckor jag låg inne. Jag fick så mycket mediciner som lugnande, kortison, alvedonliknande och morfin. När allt detta skulle ut ur kroppen var jag så instabil så jag fick ångestattack på ångestattack.

UC del 3

06.00 på torsdagen väckte de mig. 07.30 skulle jag vara på operation. De satte dropp och gav mig massa mediciner. Klockan sju kom Jesper. När han var där pratade vi knappt. Visste inte riktigt vad jag skulle säga utan vi bara var där, tillsammans.


Väl nere på operation så la de mig på ett operationsbord. Satte in en slang i ryggen som de skulle ge mig bedövning igenom. Jesper var med mig ända tills jag somnade. De satte masken över mitt ansikte och jag somnade. 5 timmar senare vaknade jag av "Nu är det klart". De körde mig till uppvaket där jag låg över en natt. Det enda jag kommer ihåg därifrån var en dam som låg och skrek konstant. Jag kunde inte sova och jag hade så ont.

När jag efter ett par dagar kom tillbaka till verkligheten märkte jag hur mycket slangar jag hade i mig. Jag har minneslucka på 2 dagar efter operationen. Slangar överallt och jag kunde inte röra mig. Jag kunde inte kräkas så de satte in en sond på mig som gick in genom näsan, genom halsen och ner i magsäcken. Genom den vägen kunde jag få upp lite av illamåendet.

Med alla dessa slangar. Jag kände mig så utlämnad och som ett barn på nytt. Jag gjorde inga toalettbehov själv, maten kom genom droppet och nya underkläder kunde jag inte ens byta själv. Jag andades inte djupt utan väldigt små andetag så efter ett tag hade jag ont i bröstkorgen eftersom den inte fick arbeta pga de små andetagen som jag tog. Det enda jag gjorde var att ligga där och ha en smärta som jag aldrig kunnat föreställa mig att en människa kan ha. Efter ett par dagar blev det bättre. Jag fick äntligen börja äta efter att ha vart utan mat i 2 veckor. Det var inge gott med sjukhusmat men det uppskattades mycket av mig ändå.

UC del 2

I en veckas tid fick jag högsta dosen av kortison. Jag fick inte äta minsta lilla utan bara dricka vatten, saft och näringsdrycker. Jag hade kramper i kroppen, var HUNGRIG  och sov otroligt dåligt. När den veckan hade gått så hade ingenting hänt. Inflammationen var inte hämmad över huvud taget. De kom in till mig och berättade att den enda utvägen för mig var operation. Jag sa "okej " och vi pratade lite om vad som skulle hända efteråt. Jag blev så chockad. Jag levde i någon annan värld i två dagar och ville inte riktigt inse vad det var som var på gång. Försökte att inte tänka. Grät hela tiden. Dagen innan blev allt så konkret. Jag fick hoppa in i duschen och göra en riktig skrubbdusch, rena kläder och rena sängkläder. Allt skulle vara så rent som möjligt. Och där la jag mig. Helt ovetande om vad jag var på väg att ge mig in på.

RSS 2.0