UC del 1

UC, tänker du.
Ja, Ulcerös Colit. En kronisk inflammatorisk tarmsjukdom.


Jag fick den diagnosen i November månad förra året.

Det började med att jag fick fruktansvärda smärtor i magen och själklart det vanligaste symptomen, blodiga diareér uppåt 15-20 ggr dygnet. I det läget börjar man ju undra och jag fattade ju att något var fel.
Jag sökte för det här i Norrköping men eftersom jag inte är skriven här ville de först inte ta emot mig pga att de hade för mycket att göra. Men man har ju rätt till sjukvård överallt så tillslut fick jag en tid. Jag kom in, tog massa prover och gjorde undersökningar men de hittade inget som såg oroande ut. Jag fick en remiss till en annan läkare i min hemkommun nästan 4 veckor efter det att jag blev sjuk. Så länge klarade jag dock inte av att vänta så jag fick åka in till akuten 2 dagar innan jag skulle träffat doktorn. Där var det inget snack om saken. De la in mig på direkten. Dagen efter fick jag dricka massa laxerande för att sedan dagen efter det gör en koloskopi och då konstaterade de att jag hade UC. Denna dagen satte de även in en pickline på mig, vilket är en lång slang som de sätter in i armen och går via ett blodkärl till ett större blodkärl närmare hjärtat. Den används till att ge dropp i och att ta blodprover. Så de slapp sticka mig så mycket. Under det ingreppet var vi nere i en liten operationssal och jag fick vara vaken när de skar i mig. Andades lustgas och tårarna bara sprutade.
Det gjorde så ont och ändå visste jag att detta bara var början.

Wohoo..

Idag har jag haft min allra första körlektion. Har bara kört automat förrut men nu körde jag med växel. Det var en upplevelse. Det var mycket att hålla koll på men det gick iallafall relativt bra.
Börjar bli lite mindre snuvig. Det är också skönt. Känns som om alla är sjuka just nu.

Fick höra idag att jag är gosig. Det var faktiskt längesen man hörde det ordet. Var en av våra underbara vakter på köpcentret som sa det. Han är så rolig att prata med.

Nu kollar jag på The Cell. Sjuk film. Men helt okej..

Denna dag..

Shopping shopping. Jag tror jag är shoppingberoende. Kommer nästan alltid hem med påsar med både det ena och det andra. Börjar bli lite orolig.. Fast o andra sidan, man kan faktiskt inte ha för mycket kläder och krimskrams.

Jag ska laga pannkakor snart. Musmsigt. Sen ska jag se om jag kan hitta nån att titta på grays anatomy hos. De jag bor med tittan på Lost. Hallå, hur bra är det?
Nästa vecka börjar jag jobba alla mina timmar igen. Har vart sjukskriven länge nog nu.
Dags att laga mat...

Fin fina

Idag har det vart en kanondag.Gick upp väldigt tidigt och åkte till Kisa med lillsyrran härifrån. Vi missade stationen i Kisa så hamnade uppe vid nån skidbacke och var tvugna att gå av. Helt vilse började vi gå tillbaka och efter många om och men hittades vi äntligen av föräldrarna.
Vi köpte hund. En mellanpudel. Jättefin. Bor ju inte kvar hemma men kommer ju få njuta lite av den på hemvisiterna.
Sen åkte vi till IKEA i Linköping. Det är mysigt att gå efter pilarna och titta på allt fint på vägen.

Har ingen Jesper här nu i ett par dagar. Han är och spelar med bandet i Lidköping. Visst, det är helt underbart att ha sängen alldeles för sig själv men man märker att det är nåt som saknas ändå.

Nu är det dags för "Tolken".



inte våran hund men vi
har en likadan




Melodifestival?

Seriöst Svenska folket, vad tänker ni med. Sitter här och kollar på melodifestivalen och en av de bästa låtarna vad faktiskt Patrik Isaksson och han kom inte ens med till andra chansen. UPP OCH HOPPA??? ah, jag blir galen.
Det här går bara mer och mer utför för varje år som går. Önskar att det var som förr, tänk bara carola och abba. Det var ju melodifestival på riktigt! Ja, men vad säger man!!

Ska upp Jättetidigt imorrn för att åka till Kisa först, aldrig vart där så det blir spännande. Sen blir det IKEA i jönköping. Härligt!! Så det är dags att sova snart...

tack för idag!










Än en gång...

Då försöker jag mig på detta med bloggandet igen. Började en gång i tiden men blev inaktivare
med tiden men nu tyckte jag att det var dags igen.

Idag har jag jobbat. Hela 4 timmar. Kändes rätt okej.
Sen har jag lillsyrran på besök så vi ska kika på melodifestivalen ikväll. Det blir mysigt.

FÖRRESTEN... Fick ju tag på biljetter till Kiss också. Kommer att bli en underbar upplevelse.
Kommer nog inte att slå Stones men jag får väl se.. Så 30 maj blir det Sthlm.



       





RSS 2.0