Nu kan jag länka!!

Nu sitter vi här, jag och Johanna, i hennes lagom städade lägenhet.
Vi har ett stort glas var med ett sugrör i och ska snart dra oss vidare hem till Emma.
Det blir lite Afterwork idag. Men eftersom jag ska jobba hela dagen imorrn så blir det nog
inte så sent.

Nu ska Johanna lära mig att länka så vi får väl se hur det går.
Och Mathilda. Nej, det har jag inte.

Lyssna på denna kvällens låt och sov gott!!



Kommentarer
Matilda

oki! Matilda UTAN HHHHHHHHH!!!=)

2008-09-27 @ 19:04:25
URL: http://mathy.blogg.se/
Nilla

Hej! När det gäller ärret sa dom väl att jag skulle ha skydd på den, men allt eftersom det läkte har vi bytt olika alternativ så det inte ska fastna och slita upp det som torkat när man ska byta och så. Men sista tiden har jag bara haft på dom två ställena som har varit bredare som gick upp dvs. vid naveln och längst ner. Längst ner har jag ju också för att kläderna sitter där. Vid naveln verkar det nu igen torkat till och jag hoppas det håller sig. Det längst ner hade torkat till men tydligen bara på ytan då det är lite kladdigt nu igen. Gäller verkligen att ha tåla mod! Du vet om att det finns en silikon tejp eller vad man kan kalla det som man kan köpa på apoteket (receptfritt) som man har på oprydade ärr. och det kan användas upp till två år efter ärret läkt. det tonar ner och slätar ut ärr och tar bort det röda. Vet inte vad det heter men dom på sjukhuset tipsa mig om det, kolla det det kan ju hjälpa dig att balancera ditt ärr om det är olika på vissa ställen.

Jag viste att det var mer kompikationsrisker med reservoar, men inte att det var så allvarligt för oss tjejer (gäller väl inte killar gissar jag då dom har lite annan uppbyggning) Jag är väl just nu inte så inne på detta med reservoar då min kropp är dålig på att svara på medeciner och att man har mindre koll och måste göra mer kontroller. Men risken med att bli steril kom ju bara dom tog ner verktyget i magen, destu mer tomrum desto mer gå äggledarna isär, så landar ju inte ägget rätt/där det ska och det blir svårare att få det befruktat. Vad dom har sagt till mig, hört något om det?

Men är klart, ännu större risker destu mer dom gör i oss.

2008-09-30 @ 00:59:35
URL: http://nillano.blogg.se/
Nilla



Jo jag är rätt bra polare med min stomi, men gå ju lite upp och ned. Prata med min bästa vän som bor i tyskland idag, hon fråga hur det var med min polare (som jag kallat den då jag ännu inte hittat något att kalla den, haha) Skti bra svara jag... hon tyckte det var jätte kul så vi skratta båda två =D Oj så ont det gör att skratta. Nu går det ju fast gör skit ont och spänns. Innan gick det ju inte, gissar det är för att musklerna inte fått fäste i varandra. Så är ju ett gott täcken nu när man känner dom =) Kommer nog va spänd och ha lite verk ett tag tills det blir starkare.

Du har kanske rätt gällande sluten påse, men jag tömmer bara runt tre gånger ju... och det är ju en livskvalitet vad man trivs i. Är denna modell som jag spanat in och vill testa:

http://www.coloplast.se/ECompany/SEMed/Product.nsf/(VIEWDOCSBYID)/4B65377AF82166EBC1257419002C133D

Men förstår så klart fördelen med tömbar, och vill ha det som huvudpåse, men vill ha ett alternativ vid andra tillfällen. Jag menar sånna som tränar och så har ju fått prova sig fram till vad dom vill ha. Och bara för att jag itne tränar måste ju även jag få testa mig fram =)

Vilken påse har du? Jag har:

http://www.coloplast.se/ECompany/SEMed/product.nsf/dedd8a2d86a74bdf41256a0f002e6c0e/82a6889bb5742bd1c125721b00215ef1?OpenDocument

Hoppas kvällen är bra.

Var rädd om dig & var stark! Kram Nilla

2008-09-30 @ 00:59:58
URL: http://nillano.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0