Norrköpings sjukvård är det sämsta jag vart med om !!!!

Jag blir så förbannad på sjukvåden i den här staden. Såhär är det...

När jag, för snart ett år sedan fick problem med min mage så började jag med att ringa till sjukvårdsupplysningen.
"Hej, jag har blodiga diareér och springer till toaletten otaliga gånger om dygnet." Jag sa väl inte så ordagrant men det var det hela samtalet kom fram till. Jag ringde till vårdcentralen här på Kungsgatan och sa samma sak.
"Har du vart utomlands?", frågade de mig. Och Nej, jag har inte vart utomlands.
"Okej, det kan ju vara salmonella. Ring om en vecka om det håller i sig." Eh, okej, tänkte jag.
Så jag gick med detta i en vecka. Försökte mig på att jobba och det var inte lätt kan jag säga. Sen ringde jag tillbaka och sa att problemen fortfarande var kvar.
"Ja, men tyvärr har vi för mycket att göra nu så vi måste prioritera de akutaste fallen. Behöver du hjälp så får jag hänvisa till akutmottagningen."

Alltså HALLÅ... Jag bajsar blod... Det slutade i vilket fall som helst med att jag fick en tid på vårdcentralen genom sjukvårdsupplysningen. Jag är ju inte skriven på någon adress här i Norrköping men man har faktiskt rätt till att söka sjukvård överallt i Sverige.
När jag åkte hem till Västergötland där jag fortfarande står skriven så fick jag (i väntan på provsvar från Norrköping) åka in akut pga magsmärtor. Där hände det grejer. De la in mig direkt. Fasta från första stund och operation en vecka senare. Där fick jag också höra att hade jag kommit in ett par veckor senare så hade det vart väldigt liten chans att jag överlevt för tarmen var så trasig så den snart skulle ha brustit, och en sån operation överlever man sällan.
Hur kul är det att höra sådant när man sökt vård 3 veckor innan akuthistorien men inte fått hjälp.
Jag blir så sjukt förbannad !!!

Och idag när min sambo ringer till vårdcentralen för att han har ont i magen så säger de att det låter som om det är något med gallan. Men tyvärr har de för mycket att göra så det är tvugna att prioritera de akutaste fallen. Är det nåt med gallan som hon sa så måste det väl ändå kollas upp.....
 1 ÅR efter det som hände mig så har de fortfarande för mycket att göra för att ta in fall som de inte tycker är akuta.

Vart är Sveriges, eller iallafall Norrköpings sjukvård på väg ????
Man kan ju inte bli nåt annat än arg när man blir behandlad sådär.
Det värsta är att jag har hört SÅ många gånger av andra människor att de inte tycker att sjukvården här är bra.
Vad behöver man göra för att de ska fatta att de måste göra nåt åt det här??



Kommentarer
Nilla

Jag kan inte mer än hålla med, vart är sjukvården på väg, många sköter sig men många är också dåliga. Min mamma försökte i en veka kontakta läkare och få en läkar tid för hon varit förkyd och hostat i snart tre veckor, men det fanns inga tider. Första dagarna fick hon inte en en sån där telefontid, som jag tror alla vårdcentraler har nu förtiden. Till slut var hon så dålig så jag sa till henne att åka in till akuten, för den finns ju för nån anlending. Hon åkte in och fick visserliven vänta länge där för det är ju prioteringar även där, kan man ju förstså när det kommer någon om måste sy eller dyligt. Men när dom tog in mamma och undersökte henne kom dom fram till att hon hadde luftvägskattar. Inte nått att skita i heller.

Jag kan dess värre också säga att jag haft dålig erfarenhet av vårdcentralen, sökte redan 99 för blod i avföring och magsmärtor. Men dom sa att jag hade hemoröjder och skicka hem mig med någon slava (jag gick då i nian) Var mycket vänder hit och dit men dom insåg inte nått. Men oandra sidan jag jag ju inte säga att jag viste då heller. Tog till 03 innan jag fick en remis av en annan vårdcentral för jag hade flyttat och fortsattes söka för min besvär. När jag kommit till specialisten, var jag så dålig så dom gav mig hjärn dropp på studds, sen dess har jag haft svårt att fylla på mina hjärn dipåer och får oftast hjälp via dropp att fylla dom så kroppen sedan har något att behålla. Ska få hjärn några gånger nu framöver sen hoppas jag kroppen kommer klara sig, nu när nästan all UC är borta.

Hoppas någon lyssnar på din pojkvän och att han får träffa någon, annars rekomenderar jag att åka själva till akuten.

Och när jag hör om din historia och att du försökt få kontakt så länge men inget gensvara och att det sedan sluta så där. Urs vad otäkt, tänk sånna som inte har sån tur utan att det händer saker innan. Jag menar egentligen är det ju snudd på att det går att anmäla det du varit med om också då det säkert finns dokumenterat. För det är under en så kort tid, och hade någon undersökt dig så kunde det ju ha blivit en akut dropp och vila tarmen behandlig med kortison dos som var läkande undertiden. Och kanske räddat dig en tid för operationen. Som det var i mitt fal, jag låg ju inne för op 05 men läkte ju rätt bra med dropp och kortison mm. så jag klarade mig i tre år till.

Men alla har väl sina olika berättelser...

Lycka till med allt! Nilla

2008-09-30 @ 01:13:58
URL: http://nillano.blogg.se/
Madde (maddepladder)

Jag måste lägga mig i lite här. Min erfarenhet är att Vårdcentralerna varken har tid eller kompetens till att ta hand om sådana fall som oss. Och det gäller vårdcentralerna över hela landet.



Jag har sökt vård på alla dess ställen du kan tänka dig och på alla vårdcentraler i alla län jag varit så FATTAR dom inte hur allvarligt våra problem är.



På akuten och kirurgen i norrköping är dom superproffsiga och hur hjälpsamma som helst dock. I ditt fall då du blödde så mycket som du gjorde och dom inte hade tid på VC så skulle du nog ha vänt dig till akuten. Dom skulle ha lagt in dig direkt om du kommit till akuten i norrköping också, det är som sagt Vårdcentralerna som 'r helt nollställda när det gäller annat än förkylningar och influensa.



Hoppas Jesper kryar på sig!

2008-09-30 @ 13:36:10
URL: http://maddepladder.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0